Klinik Kalite Ölçme, Değerlendirme ve İyileştirme Eğitimi Ankara’da Gerçekleştirildi.
30 Mayıs 2018

Bakanlığımızca, klinik kalite uygulamalarının sahadaki etkinliğini artırmak, ilgili sağlık profesyonellerini bilgilendirmek ve il düzeyinde kapasite oluşturmak amacıyla Ankara’da klinik kalite ölçme, değerlendirme ve iyileştirme eğitimi gerçekleştirildi. 2017 yılında 53 ile yönelik gerçekleştirilen eğitimlerin devamı niteliğinde olan bu eğitime 28 ilden il kalite koordinatörleri, USS sorumluları, her ilde birer hastaneden olacak şekilde hastane kalite direktörleri ile hastane USS sorumluları katıldı.

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Prof. Dr. Alper Cihan’ın açılış konuşmasıyla başlayan eğitim, Sağlıkta Verimlilik, Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanı Dr. Abdullah Öztürk ve diğer eğitimcilerin sunumlarıyla devam etti.

Eğitimde klinik kalite kurumsal yapılanması, kinik kalite ölçme, değerlendirme ve iyileştirme süreçleri, K3DS raporlarının değerlendirilmesi ve iyileştirilmesine yönelik konular anlatıldı.  Ayrıca katarakt, diz ve kalça protezine ilişkin klinik kalite süreçleri hakkında konunun uzmanı akademisyenler tarafından detaylı bilgi verildi. Eğitim sonunda gerçekleştirilen grup çalışmasında katılımcılar, il düzeyinde analiz yaparak, klinik kalite çalışmalarına yönelik rapor oluşturma konusunda örnek birer uygulama yaptılar.

Klinik kalite ölçme, değerlendirme ve iyileştirme eğitiminin ülkemiz sağlık sistemi için hayırlı olmasını diler, eğitimcilerimize ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz.